Wednesday, 19 February 2014

Masalah Kulit Berjerawat? Atasinya hari ini juga!

PERNAH ALAMI KULIT MACAM NI?

Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat

MENAKUTKAN..?? SUNGGUH MENAKUTKAN..!!


Saya juga pernah alami muka berjerawat yang teruk masa saya mula sambung pengajian saya di peringkat sarjana di Universiti Malaya.

PENAT.. STRESS.. HORMON TAK STABIL.. TAK CUKUP REHAT.. TAK CUKUP TIDUR.. 


Adalah antara punca-punca jerawat saya bermaharajalela suatu ketika dulu.. 

Nak keluar rumah pun rasa sangat lah malu. Tapi memandangkan saya kerja sebagai seorang guru, nak tak nak, memang kena mengadap rakan-rakan guru dan murid-murid di sekolah. Ramai yang tegur tentang muka saya sebab sebelum ni kulit muka saya memang bersih, tanpa jerawat dan tapaknya..

Setiap hari, setiap masa, muka saya tak lepas dari di tempek bedak kompak.. Tujuannya untuk tutup jerawat dan tapaknya yang bertaburan di atas muka.. 

PUNCA JERAWAT?

Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat
Menurut Dr. Haseenah  jerawat terbentuk apabila sebum, bakteria dan sel kulit mati tersangkut di dalam liang roma kulit. 

Antara PUNCA-PUNCA JERAWAT berlaku adalah:
  1. Hormon
    • sering berlaku di kalangan remaja - kelenjar sebaceous mengembang dan mengeluarkan lebih banyak sebum di bawah pengaruh hormon androgen
  2. Bakteria
    • Bakteria Propionibacterium acnes merupakan bakteria yang ada di permukaan kulit. Makanannya adalah sebum dan sel kulit mati. So, orang yang banyak jerawat tu, ada banyak bakteria ini
  3. Pemakanan
    • Nutrien mempengaruhi paras hormon insulin dalam badan. Hormon insulin pulak mempengaruhi hormon-hormon lain dalam badan termasuk hormon androgen. 
  4. Stress
    • Bila kita stress, hormon androgen akan dirembes secara berlebihan, hasilnya jerawat berleluasa. <-- my case!
  5. Alat solek
    • Malas membersihkan kulit, ni mmg sangat sinonim dengan kita.. 
  6. Matahari
    • Menyebabkan kulit kita berpeluh dan berminyak - sumbatkan liang-liang pori
  7. Pakaian
    • ni untuk jerawat belakang badan 

BAGAIMANA SAYA MENGATASI MASALAH KULIT JERAWAT?


Ok, nak share sikit pengalaman sendiri berkenaan masalah kulit berjerawat ni.. Masa kulit saya tengah jerawat teruk tu, saya cuba lah macam-macam produk kecantikan (luaran), beli ubat jerawat kat farmasi, tempek bedak sejuk, sampai ada 1 ketika bila orang kata SKII tu bagus, ada ekstrak pegaga, saya siap suruh abah belikan pegaga kat pasar dan saya buat ekstrak pegaga sendiri tempek kat muka.. SKII mahal kot, tak mampu nak beli.. 

Tapi malangnya, semuanya tak memberikan hasil yang saya harapkan. Jerawat saya masih naek. Lepas satu, satu. Besar dan bernanah! Euuuwww~

Sampailah saya bertemu dengan produk untuk kulit jerawat ni dari Shaklee.. Ada banyak yang disyorkan, tapi masa tu saya cuma ambil set asas, beli yang trial pack je pun mula-mula tu. Saya dapat free sampel Zink bersama-sama dengan trial set tu yang terdiri daripada Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E. 

Alhamdulillah, seminggu saya pakai Zink, jerawat saya mulai surut.. So, saya yakin Zink bantu masalah kulit jerawat saya. Selepas hampir 6 bulan, tapak jerawat mulai pudar satu per satu dan kini hanya tinggal tahi lalat jek kat muka ni.. ;))

So, untuk anda yang ada masalah kulit jerawat, saya sangat syorkan anda untuk dapatkan set asas ni:

Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat +  Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat

  • Vitamin C (RM92)
  • Vitamin B (RM53)
  • Vitamin E (RM149)
  • Zink (RM33)


Harga untuk full pack yang dijual oleh Shaklee adalah RM327 TIDAK termasuk pos.. Nak harga murah 10% - 15%, boleh hubungi saya ye.. Full pack boleh digunakan untuk hampir 3 bulan.. 

Atau kalau nak bajet sangat, boleh dapatkan 2 produk yang paling best iaitu Vitamin E dan Zink sahaja.. Harga Shaklee RM182 TIDAK termasuk pos, harga saya? Whatsapp yer.. Saya akan berikan harga yang terbaik untuk anda.. 

Kalau anda berhajat untuk cuba sebulan dulu, boleh dapatkan TRIAL PACK yang mengandungi kesemua vitamin di atas pada harga cuma RM95 TERMASUK pos sekali + FREE GIFTS + FREE KONSULTASI SEUMUR HIDUP.. So, in future kalau ada apa-apa masalah bila consume vitamin-vitamin yang anda beli dari saya, terus hubungi saya.. Saya cuba sedaya upaya untuk bantu anda.. 

Saya sekadar berkongsi untuk membantu anda yang tercari-cari produk terbaik untuk mengatasi masalah jerawat.. Jika anda rasa anda boleh dapat dengan harga yang jauh lebih murah di tempat lain, beli lah.. Yang penting, atasi masalah jerawat anda itu dahulu.. ;) 


JOM BACA TESTIMONI PENGGUNA-PENGGUNA SET KULIT DARI SHAKLEE

Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat
Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat
Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat
Vitamin B, Vitamin C, Vitamin E, Zink, kulit, jerawat, kulit berjerawat, cara mengatasi kulit berjerawat, petua mengatasi kulit jerawat, jerawat batu, jerawat halus, kulit cantik tanpa jerawat,  cara menghilangkan jerawat dan bekasnya, menghilangkan jerawat dengan cepat, penyebab jerawat, jerawat batu, obat jerawat, hilangkan jerawat, bekas jerawat, cara menghilangkan jerawat


Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee @ nak bincang tentang masalah anda dan dapatkan cadangan supplemen yang bersesuaian serta nak buat TEMPAHAN, boleh hubungi saya (whatsapp/sms) di 01115538389
Konsultasi adalah secara PERCUMA!